Klantenavond Wet DBA 13-6-2016

U I T N O D I G I N G

INFORMATIEAVOND

 

Van VAR naar DBA : Dat Behoeft Aandacht !

 

Bij dezen nodigen wij u van harte uit voor onze informatieavond

Maandag  13 juni 2016

Zaal Merkus

Dorpsstraat 12 te Oosterhout

Aanvang 20:00 uur

 

Op 1 mei 2016 is de wet DBA Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties in werking getreden, en is de VAR vervallen. De wet DBA heeft nogal wat impact voor zowel  opdrachtgevers als opdrachtnemers. De hamvraag is bij welke afspraken wel of geen inhoudingsplicht bestaat voor de loonheffingen en sociale premies.

In de plaats van de VAR komen voorbeeldovereenkomsten die vooraf zekerheid moeten geven over het ontbreken van deze inhoudingsplicht.

De belastingdienst heeft een aantal voorbeeldovereenkomsten gepubliceerd. Indien opdrachtgever en opdrachtnemer een dergelijke overeenkomst sluiten, stelt de belastingdienst dat de opdrachtgever er zeker van kan zijn dat geen sprake is van een dienstbetrekking en dat hij dan geen loonheffingen behoeft in te houden en af te dragen. Bepalend is dan wel dat ook conform die overeenkomst wordt gewerkt.

Dat is op zichzelf makkelijker gezegd dan gedaan.

Tijdens onze informatieavond willen wij u op een begrijpelijke en ontspannen manier nader informeren over de wet DBA, waarbij we een aantal voorbeeld overeenkomsten zullen bespreken en toelichten, uiteraard geënt op de praktijk.

De periode 1 mei 2016 tot en met 1 mei 2017 geldt als implementatiefase. De belastingdienst zal dan terughoudend zijn met het nemen van handhavingsmaatregelen. Het is zeer aan te raden in deze periode de lopende opdrachten/overeenkomsten te evalueren en maatregelen te treffen die nodig zijn om te voldoen aan de regelgeving DBA

Het informatieve gedeelte van de avond sluit circa 22:00 uur. Daarna is voorzien in een informeel samenzijn met een drankje en een hapje. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Brengt u dus gerust uw partner, collega of andere geïnteresseerden mee.

Wij stellen uw komst zeer op prijs. Het is voor ons prettig om te weten of u aanwezig zult zijn en met hoeveel personen u komt. Dit kunt u telefonisch doen maar het liefst nog per mail naar anja@janssen-cs.nl. Bij voorbaat dank.

Terug naar het nieuwsoverzicht