Kleineondernemersregeling wordt niet afgeschaft

Staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, is niet van plan de kleineondernemersregeling af te schaffen. Wel wordt onderzocht of de huidige regeling vereenvoudigd kan worden. Dat schrijft hij als antwoord aan de vaste commissie van Financiën naar aanleiding van een brief over vakantiewoningen en de BTW.

Voorstellen van de briefschrijver

Met de brief reageert de staatssecretaris op een brief over vakantiewoningen en de BTW. De briefschrijver stelt dat het onwenselijk is dat de Staat met de BTW de aanschaf van vakantiewoningen subsidieert en doet een aantal voorstellen. Zo stelt de briefschrijver voor om de kleine ondernemersregeling in de BTW af te schaffen en om de verkoop van vakantiewoningen als beleggingsobjecten boven € 100.000 onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te brengen.

Kleineondernemersregeling in BTW

Staatssecretaris Wiebes geeft in zijn brief aan dat de kleineondernemersregeling in de BTW niet wordt afgeschaft. ‘Administratieve verplichtingen die voortvloeien uit de BTW drukken relatief zwaar op kleine ondernemers. Om die reden verleent de zogenaamde kleine ondernemersregeling een vermindering van belasting aan kleine ondernemers.’ Wel zegt Wiebes toe om de huidige regeling te vereenvoudigen.

Terug naar het nieuwsoverzicht