Vaarwel blauwe envelop!

De Belastingdienst gaat steeds meer post digitaal versturen. De blauwe envelop, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert, verdwijnt daarmee stap voor stap.

Het afscheid van de envelop gebeurt geleidelijk. De eerste berichtenstroom die volledig digitaal gaat is de voorschotbeschikking van Toeslagen in november en december 2015.

De berichtenstromen rondom de aangifte in 2016 gaan komend jaar nog op papier en digitaal. De digitale post wordt verstuurd naar de persoonlijke Berichtenbox op MijnOverheid. Meer informatie hierover staat op belastingdienst.nl/digitalepost.

Voor iedere stroom die overgaat naar volledig digitaal hanteert de Belastingdienst een gewenningsperiode van twee jaar. In deze periode worden berichten zowel op papier als digitaal in de Berichtenbox op MijnOverheid bezorgd.

Berichtenbox op MijnOverheid
U ontvangt nu misschien al digitale post in uw berichtenbox op MijnOverheid. Heeft u nog geen account op MijnOverheid dan is het verstandig om een account aan te maken.

OpĀ belastingdienst.nl/digitalepost staat eenvoudig op een rijtje hoe u dit kan doen.

Mensen die niet vertrouwd zijn met digitale communicatie worden geholpen. Dat doet de Belastingdienst zelf of met inzet van andere partijen zoals maatschappelijk dienstverleners.

De komende tijd zal de Belastingdienst via de campagne extra aandacht blijven besteden aan de digitalisering van post en het activeren van een account op MijnOverheid.

Terug naar het nieuwsoverzicht