Advieswerkzaamheden

Startende onderneming
De eerste plannen voor het opzetten van een eigen bedrijf zijn gemaakt. En nu? Als startende ondernemer komt er heel wat op je af. Hoe ga ik de start van mijn bedrijf financieren? Hoe maak ik een ondernemingsplan? En hoe zit dat nu precies met de belastingen en de Belastingdienst? Het is allemaal niet niks wat er op uw af komt. In deze eerste fase kunt u wel wat begeleiding gebruiken.

De meeste mensen starten hun bedrijf vanuit een passie voor hun vakgebied. Alle ondernemerstaken daaromheen vindt men vaak veel minder inspirerend. U verdiepen en tijd steken in een goede opzet van uw bedrijf zal alleen maar voordelen opleveren op de langere termijn. Als alle randvoorwaarden degelijk in elkaar steken blijft er meer tijd over voor dat waar u in eerste instantie voor gekozen hebt: het uitoefenen van uw vak.

Wij helpen mensen graag verder bij het realiseren van hun droom. Door te helpen bij het opzetten van een degelijke financiële administratie. Maar ook door het geven van belasting- en verzekeringsadvies en concrete hulp bij het maken van een ondernemingsplan.
Heeft u plannen voor het opzetten van een onderneming? Bent u begonnen, maar heeft u nog een aantal vragen? Laat ons u verder helpen met een eerste inventariserend gesprek.

Overige advieswerkzaamheden
Ondernemen is keuzes maken. De juiste keuze op het juiste moment, dat is belangrijk. Daarbij rekening houdend met de fase waarin de onderneming zich bevindt. Dat kan zowel positief als negatief zijn. Wij adviseren ondernemers bij het maken van strategische keuzes, dan kan zijn een doorstart bij faillissement, ondersteuning en advies bij bedrijfsovername of bedrijfsbeëindiging, verandering van ondernemingsvorm of hulp bij een kredietaanvraag. Fiscale en juridische structuren zijn vaak ingewikkeld. Met korte lijnen richting het juridische vakgebied (juristen hebben wij in huis) kunnen wij uw helpen de juiste keuzes te maken.

Hieronder een overzicht van veel voorkomende diensten waarin wij u kunnen begeleiden:

  • Begeleiding startende onderneming
  • Begeleiding bij herstructurering ondernemingsvorm
  • Begeleiding bij de koop (dan wel verkoop) van een onderneming
  • Begeleiding bij bedrijfsbeëindiging- en opvolging
  • Begeleiding bij financieringsaanvragen
  • Opzetten van ondernemingsplan