Salarisadministratie

Uitbesteden van de salarisadministratie
Met betrekking tot de salarisadministratie nemen wij graag al uw zorgen uit handen. Als ondernemer krijgt u te maken met onder meer verplichte salarisspecificaties, loonbelasting, sociale verzekeringen, verzuimproblematiek en cao-bepalingen. Het bijhouden van de kennis en de veranderingen in het arbeidsrecht is daarnaast een zeer tijdrovende klus en daarbij regelgeving die voortdurend aan verandering onderhevig is. Kortom een administratieve rompslomp welke ook zeer risicovol is. Niet alleen naar de Belastingdienst, maar ook naar uw eigen werknemers.

Vanaf salarisstroken tot aan de arbeidsrechtelijke weg staan wij u bij. Fiscaal gefaciliteerde beloningsvormen, alsmede subsidies en premiekortingsregelingen is iets dat in samenspraak met u uitgestippeld en waar mogelijk verwerkt dient te worden. Voor (arbeids)overeenkomsten, ontslagprocedures en arbeidsconflicten bieden wij advies op maat en bij ingewikkelde procedures is de weg hier kort naar juristen om nogmaals te checken of het geheel waterdicht is. Door het uitbesteden van de salarisadministratie kunt u er op vertrouwen dat alle verplichtingen op een correcte en proactieve manier worden afgehandeld, altijd in samenspraak met u.

Wilt u uw salarisadministratie uitbesteden en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Hieronder een overzicht van veel voorkomende diensten op het gebied van de salarisadministratie:

  • Verzorgen van salarisstroken en loonaangiften
  • Verzorgen van de gehele salarisadministratie
  • Inzicht bieden in beloningsmogelijkheden, in het opstellen van arbeidsvoorwaarden en in het omgaan met ziekteverzuim
  • Adviseren bij arbeidsconflicten en beloningsvormen